Măsuri noi care stabilesc locurile publice din județ în care este obligatorie purtarea măștii

Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Buzău, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat mai multe măsuri care impun obligativitatea purtării măștii de protecție în preajma școlilor și în spații publice aglomerate.

Este obligatorie purtarea măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 de metri pe domeniul public din jurul unităților de învățământ preuniversitar, cu marcarea zonei prin grija autorităților publice locale.

Autoritățile au impus, de asemenea, obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani astfel încât să acopere nasul și gura, prezente în spațiile publice deschise aglomerate, precum piețe, târguri, stații de autobuz, gări, autogări, spații de recreere și agrement, obiective turistice.

Măsurile stabilite sunt valabile în tot județul, vor fi aplicate începând cu data de 8 octombrie 2020 și se aplică pe toată perioada stării de alertă.

Fii Reporter

Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau