Măsură drastică a Primăriei Buzău: a scos din plată 35 de beneficiari ai ajutoarelor sociale

Un număr de 35 de beneficiari ai venitului minim garantat nu își vor mai primi banii pe luna în curs pentru că nu au efectuat orele de muncă în folosul comunității. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Ionuț Apostu, care a declarat că din cele 14.000 de ore de muncă în folosul comunității pe care ar fi trebuit să le presteze, au realizat doar 4.000.

„Am solicitat o analiză foarte amănunțită pentru activitățile prestate de asistații social. Nu vreau să fiu răutăcios pentru că suntem în Săptămâna Mare, dar trebuie să se înțeleagă că dacă acești oameni nu au probleme medicale, ei trebuie să presteze ore de muncă în folosul comunității. Din cele 14.000 de ore de muncă ce trebuie prestate, luna trecută s-au efectuat 4.000 de ore. Îmi dau seama că dacă celelalte 1.000 de ore ar fi fost efectuate, atunci și orașul ar fi arătat mai bine”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu.

Totodată, viceprimarul Apostu a precizat că decizia de scoatere de la plată a asistaților social nu vizează decât luna în curs, aceștia putând primi din nou banii în luna care urmează, dacă revin la sentimente mai bune și prestează orele de muncă în folosul comunității la care sunt obligaţi.

Fii Reporter