joi, 18 iulie, 2024

Mașina unor turiști din București, înțepenită șase ore în albia unui râu din județul Buzău. Au fost ajutați de jandarmi

Mașina unor turiști din București, înțepenită șase ore în albia unui râu din județul Buzău. Au fost ajutați de jandarmi

Facebook
Twitter
Email

Călătoria cu mașina până la Cabana Lacul Vulturilor a unor bucureșteni s-a dovedit a fi mult mai dificilă decât și-au închipuit atunci când au planificat-o. Pe drumul de întoarcere, mașina lor a rămas blocată în albia unui râu, în apropierea cătunului Gura Milei. Ei au cerut ajutorul jandarmilor buzoieni pentru a le scoate mașina din noroi.

Miercuri seară, în jurul orei 17.00, trei tineri din București au solicitat sprijinul jandarmilor din județul Buzău, prin intermediul apelului de urgență 112.  Turiștii au apelat la jandarmi după ce au petrecut mai bine de șase ore încercând să-și elibereze mașina din noroiul în care aceasta s-a împotmolit.

Din cauza lipsei semnalului de telefonie în zona izolată, unul dintre tineri a fost nevoit să parcurgă aproape patru kilometri pe jos pentru a putea efectua apelul la 112 și a solicita asistența necesară.

Echipajul jandarmilor de la Postul Montan Nehoiu a intervenit rapid la fața locului, iar după aproximativ trei ore de eforturi susținute, folosind un ATV din dotare, au reușit să tracteze mașina din albia râului către o zonă practicabilă, de unde tinerii și-au putut continua călătoria în siguranță.

Cei trei tineri din București, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani, le-au explicat jandarmilor că se aflau într-o călătorie de camping, în zona montană, în apropiere de Lacul Vulturilor, și că incidentul a avut loc în timpul drumului lor de întoarcere spre București.

Ascensiunea către Lacul Vulturilor, aflat în apropierea Vârfului Mălâia, la peste 1.400 metri altitudine, este unul dintre cele mai frumoase trasee montane din judeţul Buzău. Este o zonă cu un potenţial deosebit, însă cutreierată de un număr redus de turişti, dată fiind dificultatea traseului.

Unul dintre punctele de plecare pe traseu este localitatea Siriu (DN10- KM78) iar itinerariul cuprinde satul Bonţu Mare, cătunul Gura Milei, Valea Milea şi se termină cu Cabana şi Lacul Vulturilor. Itinerariul este semnalizat cu triunghi roşu iar durata de parcurgere este de aproximativ şase ore, cu timp intermediar de trei ore, până în cătunul Gura Milei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.