VIDEO Mașină de pompieri, implicată într-un grav accident soldat cu un mort și trei răniți

Un accident rutier grav s-a produs, miercuri dimineață, pe DJ203 D, pe raza comunei Țintești. Două autovehicule, între care și o mașină de pompieri, au fost implicate în accident.

„Este vorba de o coliziune între autoturismul condus pe direcția Smeeni către Buzău de către un șofer în vârstă de 24 de ani, din Smeeni și autospeciala Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, care circula din sens opus și la volanul căreia se afla un conducător auto de 35 de ani, din Smeeni”, transmite IPJ Buzău.

Accidentul rutier s-a soldat cu decesul șoferului din Smeeni și rănirea a trei pompieri, cu vârste între 23 și 38 de ani. Aceștia au fost preluați de ambulanță și transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Mașina de pompieri aparține punctului de lucru Padina și fusese, în zorii zilei, într-o misiune de stingere a unui incendiu care a cuprins o casă din Padina.

Pentru că a rămas fără combustibil, autospeciala a mers la o stație de carburant din municipiul Buzău și, după realimentare, a pornit către bază. Pe drum, a intrat în coliziune cu Loganul care circula cu viteză pe contrasens. Șoferul autospecialei de pompieri a frânat și a tras de volan pentru a evita impactul, însă manevra nu a avut rezultatul dorit.

În cauză se va întocmi dosar penal iar polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul.