marți, 20 februarie, 2024

Mașină cu trei persoane la bord, căzută în apă după ce s-a rupt puntea pe care treceau, în comuna Gura Teghii

Mașină cu trei persoane la bord, căzută în apă după ce s-a rupt puntea pe care treceau, în comuna Gura Teghii

Facebook
Twitter
Email

Un tânăr de 26 de ani a ajuns la spital, iar alte două persoane au primit îngriji medicale la fața locului după ce o punte pe care o traversau cu mașina a cedat, apoi au căzut în apă.

Evenimentul care putea căpăta proporțiile unei tragedii a avut loc luni, în jurul orei 18.00, pe un drum destinat exclusiv circulației pietonale din comuna buzoiană Gura Teghii.

Un localnic în vârstă de 43 de ani conducea un autoturism de teren în care se mai aflau doi bărbat din localitate iar, la un moment dat, ei au traversat un râu pe o punte pe care pot circula și mașinile.

Șufele punții au cedat, iar autoturismul 4×4 s-a prăbușit în albia râului. Șoferul și un pasager au scăpat cu răni ușoare, însă tânărul aflat pe locul din dreapta s-ar fi lovit la cap și la coloană.

La fața locului a ajuns o ambulanță SAJ Buzău, care l-a preluat pe bărbatul de 26 de ani și l-a transportat la spital. În cauză va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă.

Potrivit IPJ Buzău, mașina respectivă nu avea ce să caute pe puntea respectivă pentru că, spun polițiștii, aceasta era o punte destinată pietonilor și face legătura între două drumuri comunale, respectiv DC 76 si DC 173.

Din fotografiile postate pe Facebook se vede că este vorba despre o punte veche, iar cablurile metalice care o susțin sunt ruginite, acestea din urmă fiind și cele care s-au rupt sub greutatea autoturismului.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.