Marțea, zi neagră pentru șoferi. O arată statistica Poliției

Statistica Poliției Rutiere Buzău arată că marțea s-au produs cele mai multe evenimente rutiere grave pe șoselele din judetul Buzău. Infrastructura depășită și indisciplina șoferilor sunt cauzele producerii de accidente rutiere cu urmări dintre cele mai nefericite.

Polițiștii spun că este pentru prima dată după foarte mulți ani când o altă zi decât vinerea este considerată cea mai periculoasă pentru șoferi. Un alt aspect inedit este acela că cei mai indisciplinați conducători auto sunt cei trecuți de prima tinerețe, și nu cei tineri, ca până acum.

Șoselele din județul Buzău au rămas la fel de periculoase în acest an. Infrastructura depășită și indisciplina șoferilor sunt cauzele producerii de accidente rutiere cu urmări dintre cele mai nefericite.

Dacă până acum accidentele se produceau mai ales vinerea dupa-amiază iar protagoniștii erau șoferii cu vârsta medie, din acest an, situatia s-a schimbat radical. Cele mai multe accidente grave se produc marțea iar protagoniști sunt mai ales persoanele trecute de prima tinerețe.

Politistii anunță, totusi, o scădere ușoară a numărului de evenimente rutiere grave pe șosele din județul Buzau. Asta, în ciuda faptului că numărul autovehiculelor s-a majorat substanțial după eliminarea taxei de mediu.

În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2017, 18 oameni și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere produse pe șoselele din județul Buzău.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI