duminică, 14 iulie, 2024

Mama Alexiei, fetița spulberată pe o trecere de pietoni: ”Viața mi-a luat ce aveam mai scump pe lumea asta”

Mama Alexiei, fetița spulberată pe o trecere de pietoni: ”Viața mi-a luat ce aveam mai scump pe lumea asta”

Facebook
Twitter
Email

Destinul a fost crud cu Alexia, fetița de 10 ani care a fost accidentată mortal duminică seara, în satul Focșănei, din comuna Vadu Pașii. Copila se întorcea acasă cu o sticlă de suc și traversa drumul județean 203 K pe trecerea de pietoni când a fost spulberată de un șofer care conducea cu cu peste 80 km/h în localitate.

Tragedia a avut loc aseară pe DJ 203K, la Focșănei. Alexia își cumpărase un suc de la magazinul din apropiere și se întorcea către casă.

Copila s-a asigurat și a trecut pe zebră, dar cu doi pași înainte să ajungă în zona de siguranță, un șofer de 29 de ani a spulberat-o, fără să încerce vreo clipă să evite impactul.

Alexia a murit la spitalul județean, în urma multiplelor traumatisme suferite după accident. Trupul copilei a fost aruncat la peste 20 de metri distanță de locul impactului.

Victima accidentului de duminică avea 10 ani și era elevă la Școala nr. 5 din Buzău. Locuia de puțină vreme în satul Focșănei, împreună cu sora ei mai mare, mama și bunica, tatăl fiind plecat la muncă în străinătate.

„Viața mi-a luat tot ce aveam mai scump pe lumea asta”, a scris mama Alexiei pe Facebook, mesaj care a strâns zeci de reacții, multe de revoltă față de atitudinea șoferului.

Conducătorul auto, în vârstă de 29 de ani, era de Smeeni și mergea la rudele soției, aflate în Vadu Pașii. Le-a mărturisit polițiștilor că a văzut-o pe fată cu câteva clipe înainte să o izbească în plin.

Șoferului i-a fost reținut permisul, dar poliția i-a eliberat de îndată dovadă de circulație pentru următoarele 15 zile, conform legii.

Sătenii din Focșănei sunt revoltați acum de tragediile produse de-a lungul timpului în această zonă. Ei cer poliției să solicite amplasarea de limitatoare de viteză pe carosabil dar să și înăsprească controalele radar în zonă, pentru a-i astâmpăra pe vitezomani.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.