joi, 29 februarie, 2024

Mai multe percheziții au loc în Buzău și mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Mai multe percheziții au loc în Buzău și mai multe județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Facebook
Twitter
Email

Poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au descins la 34 de locuințe din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi, Buzău şi Iaşi pentru a pune în aplicare mai multe mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. La Buzău, este vizată o locuință din comuna Săhăteni.

Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că în cursul anului 2013, reprezentanţii a trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au conceput și implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin interpunerea mai multor societăți comerciale cu comportament tip „fantomă” pe lanţurile de tranzacţionare a mărfurilor (materiale de construcţii) achiziţionate intracomunitar.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de “spălare a banilor” se ridică la circa 2.000.000 de lei.

Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.