luni, 4 martie, 2024

Magazine din Buzău, aprovizionate cu alimente și băuturi furate din TIR-uri

Magazine din Buzău, aprovizionate cu alimente și băuturi furate din TIR-uri

Facebook
Twitter
Email

Un tânăr de 27 de ani, din comuna buzoiană Mărăcineni, este principalul suspect în cazul mai multor furturi din TIR-uri încărcate cu alimente și alcool. Marfa sustrasă ajungea în câteva magazine din județ Bărbatul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Oamenii legii au pornit pe urmele infractorului, după ce mai multe firme de transport s-au trezit cu încărcăturile TIR-urilor înjumătățite. Furturile au fost comise în perioada mai-august 2021.

Potrivit IPJ Buzău, din cercetări a reieşit că cel în cauză ar fi profitat de faptul că autotrenurile aparţinând mai multor societăţi comerciale, erau parcate în zone slab iluminate din municipiul Buzău şi ar fi sustras din semiremorci bunuri alimentare.

”Bănuitul ar fi sustras aproximativ 200 de butoaie, baxuri şi saci cu băuturi alcoolice, respectiv alimente. Prejudiciul total este de peste 30.000 de lei”, precizează polițiștii.

După ce fura sute de litri de bere si cantități mari de zahăr, ulei și alte alimente, bărbatul le încărca în mașina sa personală, le transporta în diverse locații, după care le vindea către diferite magazine alimentare din orașul Buzău, din Vadu Pașii și Glodeanu Sărat.

În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat în formă continuată și l-au reținut pe individ pentru 24 de ore. Suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.