duminică, 25 februarie, 2024

Lucrările de refacere atrag restricții pe una dintre arterele municipiului Buzău

Lucrările de refacere atrag restricții pe una dintre arterele municipiului Buzău

Facebook
Twitter
Email

Un segment al uneia dintre cele mai circulate străzi din municipiul Buzău, strada Transilvaniei, va fi închis complet timp de o săptămână. Măsura a creat aglomerație și nervi întinși la maxim, în prima parte a zilei de luni.

O serie de restricții de trafic au intrat în vigoare luni, 19 iulie, pe strada Transilvaniei.

Ca să le permită drumarilor să continue lucrările de modernizare a străzii, traficul rutier este interzis temporar de la intersecția cu B-dul Nicolae Titulescu și până la strada Penteleu.

Pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare și asfaltare a străzii, circulația auto a fost oprită între intersecțiile cu Bulevardul Titulescu și strada Penteleu, în perioada de timp 19 – 26 iulie 2021.

În decurs de o săptămână, constructorul va efectua săpăturile, balastarea și tasarea carosabilului, urmând apoi procesul de asfaltare, când circulația va fi redeschisă pe câte o bandă, alternativ, în zona șantierului.

Pentru că pe această porțiune a străzii sunt amplasați mai mulți agenți economici, au fost create unele facilități în legătură cu aprovizionarea.

Accesul agenților economici în vederea aprovizionării, va fi permis în fiecare zi, între orele 6 – 8 și 18 – 20.

Acest tronson va rămâne închis circulației auto până pe 26 iulie. Primăria transmite că își cere scuze buzoienilor pentru disconfortul creat.

Cel mai mare proiect cu fonduri europene derulat în municipiul Buzău, care prevede asfaltarea a trei artere ale oraşului, a demarat în această vară.

Acesta prevede reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv realizarea de benzi dedicate transportului public, amenajarea de piste pentru biciclişti şi reabilitarea trotuarelor, pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Buzău.

Lucrările de modernizare au început mai întâi pe Strada Transilvaniei şi Aleea Industriilor, apoi pe Bulevardul Unirii. Este vorba de o investiţie finanţată cu fonduri europene, în valoare de 18,6 milioane de euro.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.