luni, 20 mai, 2024

Lucian Romașcanu, discuții fructuoase cu comisarul Mariya Gabriel, la Consiliul miniștrilor Culturii din Uniunea Europeană

Lucian Romașcanu, discuții fructuoase cu comisarul Mariya Gabriel, la Consiliul miniștrilor Culturii din Uniunea Europeană

Facebook
Twitter
Email

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu a participat luni la Consiliul miniștrilor Culturii din Uniunea Europeană.

În cadrul dezbaterilor au fost adoptate concluziile privind intensificarea schimburilor interculturale prin mobilitatea artiștilor.

De asemenea au fost adoptate concluzii privind elaborarea unei strategii europene pentru ecosistemul industriilor culturale și creative.

Discuțiile au vizat și modalitatea de realizare a unor acțiuni concrete de protejare a sectorului cultural și a celor afectați de situația din Ucraina.

„Am avut discuții fructuoase cu Comisarul Mariya Gabriel, cu colegi miniștri europeni, urmând a vedea acțiuni concrete în viitor. În cuvântul meu am subliniat: – multiplele acțiuni promovate de instituțiile Ministerului Culturii pentru sprijinul artiștilor ucraineni refugiați
– nevoia unor practici comune de evacuare a patrimoniului mobil afectat de conflicte
– nevoia alocării de fonduri suplimentare, în special celor din prima linie de sprijin a ucrainenilor, cum e cazul României
– semnarea de către Romania alaturi de alte 7 state a declarației inițiată de Polonia pentru lărgirea ariei de sancțiuni împotriva Rusiei în zona culturală .

Mulțumesc doamnei ambasador Clara Staicu și colegei noastre Corina Panaitopol pentru sprijin!” a precizat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, într-o postare pe Facebook.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.