Locotenent-colonelul Virgil Cueru este noul comandant al Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău

Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău are, de astăzi, o nouă conducere interimară. Locotenent-colonelul Virgil Cueru este noul inspector șef al instituției, împuternicit la comandă timp de 6 luni, în locul colonelului Florin Micheten, care a ieșit la pensie. În structura noii conduceri a Jandarmeriei buzoiene a apărut un nou membru, cu experiență internațională.

La doar 38 de ani, va avea în subordine sute de ofițeri și subofițeri de jandarmi. este vorba despre noul inspector șef al Jandarmeriei buzoiene, locotenent-colonelul Virgil Cueru, împuternicit la comanda instituției pentru o perioadă de șase luni.

El l–a înlocuit la comanda unității pe colonelul Florinel Micheten, care a trecut în rezervă la cerere, în urmă cu două săptămâni.

Peste aproximativ 6 luni, se va organiza concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale instituției.

Virgil Cueru nu este singura noutate în structura de conducere a Jandarmeriei buzoiene. În funcția de prim-adjunct al Inspectoratului de Jandarmi, lăsată vacantă după promovarea actualului commandant, a fost detașat de la Inspectoratul General al Jadarmeriei, pentru perioadă de 6 luni, locotenent-colonelul Cristian Pavel, un ofițer cu experiență internațională.

Totodată, în funcția de adjunct al șefului IJJ Buzău a rămas colonelul Emanuel Șelaru.

Noul comandant interimar al Jandarmeriei Buzău, locotenent-colonelul Virgil Cueru, a fost detașat la Buzău, de la București, în decembrie 2009. De atunci și până în martie 2014, Cueru a fost șef al Serviciului Organizare şi Coordonare Misiuni. D

upă această dată și până în prezent, ofițerul a ocupat funcția de prim-adjunct al inspectorului șef. La 1 august 2017, a fost înaintat la gradul de locotenent-colonel.

Fii Reporter