vineri, 8 decembrie, 2023

Localurile din Buzău au fost controlate și amendate de inspectorii ISU

Localurile din Buzău au fost controlate și amendate de inspectorii ISU

Facebook
Twitter
Email
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, alături de polițiști și jandarmi, au descins zilele trecute în cluburi, pub-uri, restaurante și discoteci, în cadrul unei ample acțiuni ce se desfășoară la nivel național, determinată de tragedia petrecută recent în clubul Colectiv din Capitală. 

În urma verificărilor, au fost constatate 106 deficiențe, dintre care 25 au fost remediate în timpul controalelor. ”Au fost realizate 50 de verificări în cluburi, discoteci şi restaurante în urma cărora inspectorii de prevenire din cadrul ISU Buzău au aplicat 72 de amenzi în cuantum de 174.500 lei , constatându-se 106 deficienţe, dintre care 25 au fost înlăturate în timpul controalelor”, a declarat pentru George Creţu de la Biroul de presă al ISU Buzău.
 
Potrivit sursei citate, inspectorii de prevenire nu au constatat nereguli care să impună închiderea obiectivelor economice. ”Multe dintre deficienţe au fost rezolvate de patronii cluburilor şi discotecilor după tragedia din clubul Colectiv, dar controalele vor continua şi în cursul acestei săptămâni’, a mai declarat George Crețu.
 
Nu doar cluburile şi discotecile au primit vizita inspectorilor. Verificări au fost demarate şi în instituţiile publice din subordinea Consiliului Judeţean Buzău. Cele mai noi clădiri, precum Teatrul George Ciprian, Muzeul Judeţean, Centrul de Cultură sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, au toate autorizaţiile puse la punct. 
 
Controalele echipelor mixte ISU-Poliție-Jandarmerie urmăresc să elimine riscurile majore din cluburi, discoteci şi alte localuri, pentru a fi evitate tragediile precum ce din clubul bucureștean Colectiv. Verificările vor continua şi pe parcursul săptămânilor viitoare.
 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.