vineri, 12 iulie, 2024

Liliana Sbîrnea, PSD: ” Stop cercului vicios! Legea Educației trebuie făcută temeinic, odată pentru totdeauna!

Liliana Sbîrnea, PSD: ” Stop cercului vicios! Legea Educației trebuie făcută temeinic, odată pentru totdeauna!

Facebook
Twitter
Email

Senatoarea PSD de Buzău, Liliana Sbîrnea a comentat joi despre modalitățile prin care trebuie să se adopte noua lege a Educației.

Într-o postare pe social media, Sbîrnea a precizat că noul cadru legislativ trebuie elaborat temeinic, astfel încât pe viitor să nu mai fie nevoie de modificări frecvente cum se întâmplă acum.

„Atunci când elaborezi o lege sunt necesare expertiză, consultare permanentă, buna cunoaștere a realității, nevoilor și mediului la care te raportezi, disponibilitate de dialog, cooperare, de învățare și, da, și timp! Legea #Educației este fundamentală pentru orice țară. Să mai vorbim aici de consecințele ei în cazul în care nu îi acordăm atenția cuvenită?! Să mai vorbim aici de faptul că ea trebuie făcută temeinic odată pentru totdeauna pentru a aduce cu adevărat îmbunătățirile necesare și a nu mai fi nevoie să se modifice periodic?! Să mai vorbim de faptul că, în numai 11 ani, legea #Educației a suferit 112 modificări?!!! Trebuie să punem capăt acestui lucru și să facem o lege care să fie eficientă pentru elevi, cadre didactice și pentru întregul sistem de învățământ! Să mai fie nevoie de argumente pentru care este necesar să cooperăm, să dialogăm, să fim transparenți și să găsim cele mai bune soluții legislative? Așa cum știți, pe lângă a fi legiuitor, sunt cadru didactic. Știu ce vorbesc în ambele cazuri și, atât eu, cât și toți colegii mei parlamentari #PSD, experții în domeniu din partid insistăm asupra faptului că această lege trebuie făcută cât se poate de bine, fără să motivăm de fiecare dată o grabă nejustificată în condițiile în care calendarul pentru îndeplinirea jaloanelor din #PNRR ne permite să ne facem treaba bine. De aceea, vă prezint obiectivele esențiale, strategice, de o importanță extremă pentru copii, părinți și profesori, pe care eu și toți colegii mei din PSD le avem și asupra cărora insistăm pentru a fi reprezentate corect în legea Educației:

– Acces neîngrădit la educație pentru toți copiii

– Combaterea abandonului școlar

– Importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii

– Dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc

DE ASEMENEA:

Analiza noastră a celor din #PSD aratăvcât se poate de clar că este necesar să se corecteze, o serie de chstiuni cheie care sunt absolut definitorii pentru viitorul copiilor și nepoților noștri după cum urmează:

-Admiterea în liceu: NU acceptăm o formulă care restrânge drastic accesul copiilor la educație de calitate. În opinia noastră, este cel puțin discutabil dacă liceele să aibă dreptul să-și organizeze propriile admiteri, cu propriile subiecte pentru că această ar crește riscul practicii neloiale a meditațiilor și al corupției!

-Probele de bacalaureat: privim cu multă rezervă înmulțirea probelor de examen, așa cum este ea propusă în proiect!

– Desființarea liceelor pedagogice și modificarea formării învățătorilor: NU este nicidecum o soluție, cu atât mai mult în condițiile în care ne confruntăm cu un deficit acut de profesori dedicați!

– Învățământul special : trebuie să țină cont inclusiv de realitatea bazei noastre școlare !

ÎN PLUS:

Leģea Educației trebuie să cuprindă și prevederi în ceea ce-i privește pe copiii născuți în Diaspora pentru că dacă tot ne dorim întoarcerea românilor noștri acasă suntem datori și reponsabili să găsim soluțiile corecte pentru integrarea acestor copii” a precizat senatoarea PSD de Buzău, Liliana Sbîrnea.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.