Liderul PSD Marcel Ciolacu crede că şeful liberalilor buzoieni e nostalgic după epoca stalinistă

Un comunicat remis presei de către liderul liberalilor buzoieni a agitat apele în filialala PSD Buzău. Cristinel Romanescu a atacat candidaturile a doi membri PSD care se află pe listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor, cerându-le acestora demisia din funcţiile ocupate în învăţământ şi ANRP. Deși Romanescu nu a avut niciun argument legislativ de partea sa, liderul liberalilor a făcut apel la o aşa-zisă dovadă de integritate, care ar trebui să primeze în viziunea sa în cazul oricărei candidaturi pentru Parlamentul României.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns cu aceeaşi monedă prim liberalului buzoian, cerându-i să renunţe la un comportament învechit, tipic perioadei staliniste, respectând principiile fundamentale ale democraţiei.

“Cristian Romanescu, preşedintele numit al PNL şi, nu ales, a făcut luni câteva comentarii legate de doi colegi din PSD aflaţi pe listele pentru alegerile parlamentare. Dacă aceste comentarii veneau din partea lui Ovidiu Anghel, înţelegeam. Dar, venind din partea domniei sale, sunt neplăcut surprins. Pentru că, brusc, a uitat un principiu fundamental al democraţiei: dreptul de a alege şi de a fi ales. Mai mult de atât, după ce eşti ales ai dreptul de a opta în termen de 15 zile. Cu alte cuvinte, Cristian Romanescu vrea să ne întoarcem în perioda stalinistă când, dacă aveai alte convingeri politice în afara celor impuse, urma să fii dat afară. În presa din Buzău s-a tot scris că pe listele PNL pentru alegerile parlamentare vor fi Vlad George, consilier municipal şi director al Palatului Copiiilor, precum şi Ionela Voicu, inspector şcolar. Eu însă nu le voi cere demisia, ci le voi ura succes în campanie! Îmi permit să-i adresez lui Cristian Romanescu o întrebare: dacă va candida la parlamentare, pe primul loc, aşa după cum este normal pentru şeful PNL Buzău, îşi va da demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis de Masă?“, se precizează în comunicatul de presă remis de şeful filialei judeţene PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

Fii Reporter