Liceenii din Râmnicu Sărat, parteneri de discuţii ai poliţiştilor de la Centrul Antidrog din Buzău

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu un reprezentant din cadrul Centrului de Prevenire,
Evaluare si Consiliere Antidrog Buzău, au desfăşurat joi o activitate preventivă la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” din municipiul Râmnicu Sărat.

Partenerii de dialog ai poliţiştilor au fost peste 50 de liceeni de clasa a X-a şi bcadrele didactice îndrumătoare,tema discuţiilor fiind prevenirea riscului de victimizare a minorilor prin recunoașterea situaţiilor de pericol în care aceştia ar putea fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.

Elevii au fost îndrumaţi să se informeze în legătură cu consecințele consumului de droguri sau alte substanţe asupra organismului şi să evite să facă parte dintr-un grup de persoane care au obiceiuri nesănătoase.

Totodată, li s-a explicat că orice consum de substanţe psihoactive poate crea dependență încă de la prima utilizare.

Totodată, discuţiile au vizat şi cunoaşterea regulilor de circulaţie în drumul către sau de la şcoală, precum şi la minime norme de protecţie pentru a nu deveni victime ale persoanelor certate cu legea.

De asemenea, tinerii au fost îndrumați să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali, pe care nu îi cunosc și în viața reală.