joi, 29 februarie, 2024

Liberalii buzoieni îi pun la treabă pe asistații cantinei săracilor: măcar patru zile pe lună să muncească

Liberalii buzoieni îi pun la treabă pe asistații cantinei săracilor: măcar patru zile pe lună să muncească

Facebook
Twitter
Email

Beneficiarii Cantinei de Ajutor Social din municipiul Buzău vor presta muncă în folosul comunităţii, dacă un proiect propus de consilierii PNL va fi adoptat. Cei vizaţi de prevederile proiectului inițiat de liberali ar urma să muncească 4 zile pe lună. În caz contrar nu vor mai primi hrană de la cantină.

Consilierii PNL din Buzău au pregătit un proiect de hotărâre potrivit căruia beneficiarii de hrană zilnică de la Cantina de Ajutor Social a Primăriei trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pentru a-și merita porțiile de mâncare.

”Toate persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de servicii sociale gratuite la cantina de ajutor social au obligația de a efectua muncă în interes local începând cu luna următoare a acordării acestor drepturi. Practic, persoanele beneficiare de servicii gratuite și apte de muncă,să presteze muncă în folosul comunității dacă vor să primească în continuare hrană”, a declarat Constantin Ionescu, consilier PNL Buzău.

Cei vizaţi de prevederile proiectului inițiat de liberali ar urma să muncească 4 zile pe lună, în caz contrar, luna următoare, nu vor mai primi hrană de la Cantină.

”Reprezintă patru zile de muncă pentru o alocație lunară pentru hrană. Sigur, sunt familii care beneficiază de o alocație, altele de două, trei, cinci alocații, în funcție de numărul de copii și membri ai familiei. În momentul în care persoanele respective primesc hrană și în luna următoare nu efectuează aceste zile de muncă în folosul comunității li se va sista conform proiectul de hotărâre dreptul de a beneficia de hrana gratuită de la cantina socială”, spune consilierul liberal.

Proiectul va fi depus zilele următoare la secretariatul Primăriei Buzău, pentru a fi supus dezbaterii publice, după care va fi inclus spre aprobare într-o ședință viitoare a consiliului local. În prezent, aproape 200 de buzoieni sunt înregsitrați ca beneficiari ai serviciilor Cantinei de Ajutor Social a Primăriei Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.