joi, 22 februarie, 2024

Leon Rusu, profesorul cercetat pentru corupție sexuală, ar putea fi eliberat mâine

Leon Rusu, profesorul cercetat pentru corupție sexuală, ar putea fi eliberat mâine

Facebook
Twitter
Email

Profesorul Leon Rusu, acuzat de corupţie sexuală, îşi va petrece şi următoarele 20 de zile în arestul Poliţiei. Este decizia luată ieri de Tribunalul Buzău, care a prelungit arestul preventiv, deşi avocaţii profesorului au cerut ca acesta să fie judecat în libertate.

UPDATE: În urmă cu puţin timp, Judecătoria Buzău a admis profesorului Leon Rusu cererea de eliberare condiţionată sub control judiciar! Decizia de azi nu se aplică imediat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău având la dispoziţie 24 de ore să formuleze recurs. Dacă instanţa superioară, Tribunalul, va respinge recursul, profesorul Leon Rusu va fi eliberat.


Profesorul de muzică Leon Rusu, fost inspector de muzică, este cercetat pentru că ar fi mângâiat şi sărutat mai multe eleve din clasele V-VIII. Până acum, poliţiştii au identificat şase eleve hărţuite de profesorul de 55 de ani.

Ancheta a fost demarată în urma mai multor plângeri venite de la părinţii revoltaţi peste măsură de practicile imorale şi ilegale ale dascălului. Potrivit celor spuse de părinţi, respectivul cadru didactic nu este la prima ispravă de acest gen, nu mai departe de anul trecut şcolar, Poliţia a fost sesizată că Leon Rusu ar fi pipăit mai multe eleve de la Şcoala nr. 15, cealaltă şcoală unde îşi desfăşoară activitatea profesorul.

Profesorul Leon Rusu este cunoscut în învăţământul buzoian drept un profesionist în domeniul muzicii, conducând până acum cu rezultate deosebite mai multe coruri de muzică tradiţională sau religioasă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.