duminică, 14 iulie, 2024

Legătura dintre cititul în tarot și astrologie – Semnificațiile ascunse ale cărților și aspecte importante

Legătura dintre cititul în tarot și astrologie – Semnificațiile ascunse ale cărților și aspecte importante

Facebook
Twitter
Email

Cititul în tarot și astrologia sunt două practici ezoterice care au fascinat oamenii de secole. Ambele oferă o perspectivă asupra vieții, a personalității și a destinului nostru, dar în moduri diferite și complementare. În acest articol, vom explora legătura dintre tarot și astrologie, concentrându-ne pe semnificație cărți tarot dintr-o perspectivă astrologică și discutând trei aspecte importante de care trebuie să ținem cont atunci când citim în tarot.

Ce este astrologia și de ce are legătură cu tarotul

Astrologia este studiul influenței corpurilor cerești asupra vieților noastre. Practica are rădăcini antice, datând din Babilonul antic, și a evoluat în diverse forme, cum ar fi astrologia occidentală, vedică și chineză. Astrologia se bazează pe ideea că poziția și mișcarea planetelor și a altor obiecte cerești la momentul nașterii noastre pot influența personalitatea noastră, comportamentul și evenimentele din viața noastră.

Tarotul, pe de altă parte, este un sistem de cartomanție care utilizează un pachet de cărți, de obicei constând din 78 de cărți: 22 de arcane majore și 56 de arcane minore. Fiecare carte de tarot are o imagine specifică și semnificații asociate. Cititorii de tarot folosesc aceste cărți pentru a răspunde la întrebări, pentru a oferi îndrumare și pentru a dezvălui aspecte ascunse ale vieții și ale personalității cuiva.

Legătura dintre tarot și astrologie este complexă și adâncă. Mulți practicanți de tarot folosesc astrologia pentru a adăuga o dimensiune suplimentară lecturilor lor. Fiecare carte de tarot poate fi asociată cu semne astrologice, planete și case, oferind o înțelegere mai profundă a semnificațiilor sale. De exemplu, cartea Steaua este adesea asociată cu semnul Vărsătorului, aducând în lectură caracteristicile acestui semn: originalitate, inovare și o viziune umanitară asupra vieții.

Semnificațiile astrologice ale cărților de tarot

Pentru a înțelege mai bine semnificația cărților tarot dintr-o perspectivă astrologică, este util să explorăm câteva exemple de cărți și asocierile lor astrologice.

Arcanele majore și astrologia

Arcanele majore din tarot sunt considerate a fi cele mai importante cărți din pachet, reprezentând lecții spirituale și influențe majore în viața noastră. Fiecare arcană majoră poate fi asociată cu un semn zodiacal sau cu o planetă.

  • Magicianul – Asociat cu Mercur: Cartea Magicianului reprezintă comunicarea, inteligența și abilitățile de manipulare. Mercur, planeta comunicării și a intelectului, este perfect potrivită pentru această carte.
  • Împărăteasa – Asociată cu Venus: Împărăteasa simbolizează fertilitatea, abundența și dragostea. Venus, planeta iubirii și a frumuseții, este o corespondență naturală.
  • Carul – Asociat cu Racul: Carul reprezintă voința, determinarea și succesul prin control. Semnul Racului adaugă o dimensiune emoțională și protectoare acestei cărți.

Arcanele minore și astrologia

Arcanele minore sunt împărțite în patru suite: cupe, săbii, pentacule și clubs. Fiecare suită este asociată cu un element și cu semne zodiacale specifice.

  • Cupa – Elementul apă: Cupele reprezintă emoțiile, relațiile și intuiția. Ele sunt asociate cu semnele de apă: Rac, Scorpion și Pești.
  • Săbiile – Elementul aer: Săbiile simbolizează gândirea, conflictul și adevărul. Ele sunt legate de semnele de aer: Gemeni, Balanță și Vărsător.
  • Pentaculele – Elementul pământ: Pentaculele reprezintă aspectele materiale ale vieții, cum ar fi banii, munca și sănătatea. Acestea sunt asociate cu semnele de pământ: Taur, Fecioară și Capricorn.
  • Clubs- Elementul foc: Simbolurile Clubs simbolizează acțiunea, creativitatea și pasiunea. Ele sunt legate de semnele de foc: Berbec, Leu și Săgetător.

3 aspecte importante de care trebuie să ții cont atunci când citești în tarot

Când citești în tarot, este esențial să ții cont de câteva aspecte importante pentru a oferi o interpretare precisă și semnificativă.

1. Contextul întrebării

Una dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont este contextul întrebării adresate. Fiecare întrebare are un set unic de circumstanțe și intenții, iar cititorul de tarot trebuie să înțeleagă pe deplin aceste detalii pentru a oferi o interpretare corectă. De exemplu, o întrebare despre carieră va necesita o abordare diferită față de o întrebare despre dragoste. Înțelegerea contextului ajută la alegerea spread-ului potrivit și la interpretarea corectă a semnificațiilor cărților.

2. Intuiția și conexiunea cu cărțile

Intuiția joacă un rol crucial în cititul în tarot. În timp ce cunoașterea semnificațiilor tradiționale ale cărților este importantă, intuiția ta te poate ghida să interpretezi cărțile într-un mod care este unic pentru fiecare lectură. Este esențial să te conectezi cu cărțile și să te bazezi pe instinctele tale pentru a oferi o interpretare autentică. Practicanții experimentați știu că intuiția lor poate dezvălui informații pe care semnificațiile standard ale cărților nu le pot acoperi.

3. Influențele astrologice

Încorporarea influențelor astrologice în lecturile tale de tarot poate adăuga o dimensiune suplimentară de profunzime și precizie. Înțelegerea asocierilor dintre cărțile de tarot și elementele astrologice poate ajuta la interpretarea nuanțelor subtile ale lecturii. De exemplu, dacă o carte de tarot asociată cu Marte apare într-o lectură despre conflicte, cunoașterea influenței planetei Marte poate oferi informații suplimentare despre natura și intensitatea conflictului.

Exemple de influențe astrologice în lecturile de tarot

Marte în cititul de tarot

Marte este planeta acțiunii, a energiei și a conflictului. Când o carte asociată cu Marte apare într-o lectură, poate sugera că este nevoie de acțiune decisivă sau că există o sursă de tensiune care trebuie abordată. Cartea Turnul, adesea asociată cu Marte, poate indica o schimbare bruscă și disruptivă care necesită forță și curaj pentru a fi depășită.

Venus în cititul de tarot

Venus este planeta iubirii, frumuseții și armoniei. Când cărțile asociate cu Venus apar, ele pot indica aspecte legate de relații, creativitate și confort. De exemplu, cartea Îndrăgostiții poate sugera o alegere importantă în dragoste sau o situație care necesită echilibru și armonie.

Concluzie

Legătura dintre cititul în tarot și astrologie este profundă și complexă, oferind o perspectivă unică asupra vieții noastre și a destinului nostru. Semnificația cărților tarot poate fi îmbogățită prin înțelegerea asocierilor astrologice, adăugând o dimensiune suplimentară de precizie și claritate interpretărilor. Pentru a deveni un cititor de tarot experimentat, este esențial să înțelegi contextul întrebării, să te bazezi pe intuiția ta și să încorporezi influențele astrologice în lecturile tale. În final, tarotul și astrologia sunt instrumente puternice care, folosite împreună, pot oferi o înțelegere profundă și holistică a vieții și a personalității noastre.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.