Lanțul de supermarketuri care a montat garduri pentru nevaccinați, pârât la Ambasada Germaniei

Numeroasele postări prin care este criticată montarea gardurilor metalice în incinta unor supermarketuri au atras atenția membrilor Asociației Pro Consumatori (APC), organizație de utilitate publică cu activitate de peste 31 de ani în domeniul apărării drepturilor și intereselor economice ale consumatorilor. Aceștia au înaintat sesizări mai multor instituții, inclusiv Ambasadei Germanei.

Într-un comunicat publicat pe pagina Asociației Pro Consumatori, măsura montării gardurilor care separă vaccinații de nevaccinați este catalogată ca fiind ofensatoare la adresa clienților.

- Promo -

”Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălțime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinați, doar ca măsură de prevenție în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă și ofensatoare la adresa consumatorilor.”, scriu reprezentanții APC România.

Potrivit conducerii asociației, o astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și mai degrabă ”le amintește românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separați pe criterii ideologice și nu numai”.

Asociația Pro Consumatori anunță că a sesizat conducerea executivă a SC Kaufland SCS, precum și câteva instituții, ca Ambasada Germaniei în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Fii Reporter