La Consiliul Județean s-a parafat un acord de înfrățire a 12 localități din județul Buzău și raionul Soroca

Numeroși oficiali români și moldoveni au fost prezenți în sala de ședințe a Consiliului Județean Buzău pentru înfrățirea a douăsprezece localități situate de o parte și de alta a Prutului. Aproape o sută de consilieri raionali din Soroca și, respectiv, județeni, primari și directori de insituții române și moldovene au participat la ședința extraordinară, momentul culminant fiind acela în care au fost parafate acordurile de înfrățire.

Parteneriatul existent încheiat între autoritățile județene din Buzău și cele raionale din Soroca a fost întărit azi prin 12 noi acorduri încheiate între tot atâtea comune buzoiene si unități administrativ-teritoriale din raionul Soroca.

Începând cu ora 15.00, a avut loc ședința comună a deliberativelor din cele două unități administrativ-reritoriale: Consiliul Județean Buzău și Consiliul Raional Soroca.

Ședința a fost prezidată de cei doi șefi ai unităților administrative. Delegația moldoveană a fost condusă de președintele Consiliului Raional Soroca, Ghenadie Muntean, în timp ce partea română a fost reprezentată de șeful Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La prezidiu s-a mai aflat și părintele Mihail Milea, un prieten de suflet al moldovenilor din Soroca. De altfel, începând cu 1990, părintele Milea a depus eforturi pentru construirea a două biserici ortodoxe în raionul din stânga Prutului.

La final, cei doi lideri, Petre Emanoil Neagu și Ghenadie Muntean, au făcut declarații referitoare la noile acorduri, subliniind necesitatea unor relații din ce în ce mai apropiate între români și moldoveni pentru atingerea aceluiași ideal, bunul mers al administrației.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau