luni, 11 decembrie, 2023

La cât se ridică sancțiunea pentru lipsa anvelopelor de iarnă

La cât se ridică sancțiunea pentru lipsa anvelopelor de iarnă

Facebook
Twitter
Email

Lunile friguroase se apropie cu pași repezi, iar polițiștii buzoieni le recomandă conducătorilor auto să schimbe încă de pe acum anvelopele de vară cu cele de iarnă. Proprietarii de mașini trebuie să știe că anvelopele de iarnă poartă însemne speciale, inițiale precum MS, M+S sau M&S, care pot fi reperate ușor de către politiști.

Din comoditate sau poate din lipsă de fonduri, unii șoferi nu înlocuiesc anvelopele de vară cu cele de iarnă. Oamenii legii îi sfătuiesc, totuşi, pe conducătorii auto să nu iasă cu mașinile în trafic, dacă nu sunt dotați corespunzător.

Polițiștii de la Serviciul Rutier Buzău îi avertizează pe şoferi că vor aplica amenzi usturătoare dacă îi descoperă în trafic că nu respectă legea, în zile când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

Amenda minimă pentru această abatere este de 1.305 lei.

Anvelopele de iarnă sunt necesare şi din alt punct de vedere, nu doar pentru siguranța participanților la trafic.

Astfel, în cazul în care şoferii ale căror maşini nu au fost echipate corespunzător sunt implicați în accidente, firmele de asigurări nu sunt dispuse să plătească despăgubiri.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.