joi, 22 februarie, 2024

Câteva zeci de taximetre din Buzău vor fi scoase din trafic, în perioada următoare

Câteva zeci de taximetre din Buzău vor fi scoase din trafic, în perioada următoare

Facebook
Twitter
Email

Municipalitatea a pus în dezbatere publică un proiect de modificare a hotărârii de consiliu local privind reglementarea activităţii de transport public în regim de taxi sau închiriere, precum şi de dispecerat taxi în municipiul Buzău.

Proiectul de hotărâre propune, mai precis, reducerea numărului de licenţe taxi, de la 500 la 462, corespunzător normei maxime de 4 autorizaţii la 1.000 de locuitori, conform legii taximetriei.

În urma recensământului populaţiei din anul 2011 reiese faptul că numărul de locuitori ai municipiului a scăzut la 115.494, astfel că se impune și reducerea numărului autorizațiilor pentru taximetrie. Autorizaţiile nu vor fi retrase imediat după aprobarea proiectului, ci în timp şi la cerere și numai celor care nu respectă legea.

Primăria justifică diminuarea numărului de licenţe taxi prin scăderea populaţiei municipiului. Practic, având în vedere că numărul de autorizaţii este mai mare decât cel prevăzut de lege, nu se va mai atribui nicio licenţă până la micşorarea numărului acestora. Măsura vizează o perioadă de 5 ani.

De asemenea, având în vedere priorităţile şi posibilităţile municipalităţii existente la acest moment în ceea ce priveşte locurile de aşteptate clienţi, se impune redimensionarea acestora , renunţarea la o parte din cele vechi şi înfiinţarea unora noi.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.