miercuri, 21 februarie, 2024

La Buzău, colectarea brazilor aruncați din locuințe se face cu program

La Buzău, colectarea brazilor aruncați din locuințe se face cu program

Facebook
Twitter
Email

Operatorul de salubritate din municipiul Buzău intenționează să colecteze separat brazii de Crăciun pe care buzoienii îi vor arunca din locuințe în zilele următoare.

Curățenia după Revelion începe, în primul rând, cu despodobirea bradului. Mulți pomi sunt aruncaţi la întâmplare, pe străzi, ba chiar de la fereastra apartamentului.

Cetățenii de la case pot scoate brazii în fața porților în ziua de colectare a deșeurilor.

De asemenea, cetățenii de la blocurile cu patru etaje pot scoate brazii lângă punctele de colectare amplasate pe domeniul public în intervalul orar 07:00 – 15:00, de luni până duminică.

În schimb, cetățenii de la blocurile turn, care au ghenă, pot scoate brazii dimineața lângă punctele de colectare în zilele de colectare specifice fiecărei asociații, respectiv luni – joi, marti – vineri.

Campania de colectare a brazilor de Crăciun va dura până pe 15 ianuarie.

Brazii colectați de la cetățeni vor fi depozitați temporar pe platforma de la stația de sortare, ulterior urmând să fie tocați. Din rumegușul rezultat, se vor confecționa peleți.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.