Judecătorii taie din pedeapsa primită inițial de psiholoaga care a accidentat un polițist pe motocicletă

Tânăra psiholog din Buzău care a fost condamnată inițial la 9 ani și 10 luni închisoare, după ce în august 2020 a lovit cu mașina, intenționat, un polițist aflat pe motocicletă, scapă cu o pedeapsă mai mică. Astfel, Anda Vlădescu urmează să execute o pedeapsă rezultantă de 8 ani și 3 luni închisoare, conform deciziei Curții de Apel Ploiești.

În vara anului 2020, un polițist aflat pe motocicletă i-a făcut semn tinerei șoferițe să tragă pe dreapta, după ce a depistat defecțiuni la sistemul de iluminare al mașinii.

Femeia aflată la volan, Anda Vlădescu, nu a oprit, ci și-a văzut de drum. Polițistul a pornit în urmărirea mașinii, a folosit sistemele luminoase și acustice încercând să oprească autoturismul, însă fără rezultat.

Șoferița și-a continuat drumul, la intersecția străzilor Patriei și Unirii a virat dreapta, a ajuns pe o străduță îngustă între blocuri, iar apoi din nou pe Unirii, pe acest traseu existând suspiciuni că femeia ar fi trecut pe roșu.

Ulterior, șoferița ajunge pe Calea Eroilor, unde circulă pe banda de lângă bordură iar când polițistul ajunge paralel cu mașina ei și-i face semn din nou să oprească, femeia virează brusc și acroșează motocicleta cu partea din față. Vehiculul pe două roți a fost proiectat într-un taxi, apoi a luat foc.

Femeia a fugit de la locul accidentului, fiind prinsă după câțiva kilometri. A fost testată cu etilotestul dar și cu aparatul DrugTest, rezultatele fiind negative. Anda Vlădescu nu a putut explica de ce a procedat în asemenea mod.

Inițial, Anda Vlădescu a fost condamnată la 9 ani și 10 luni închisoare, însă Curtea de Apel Ploiești a hotărât, în ședința din 7 martie, să desființeze parțial decizia Tribunalului Buzău, prima instanță sesizată, și a hotărât ca buzoianca să execute o pedeapsă de 8 ani și 3 luni pentru ultraj calificat și distrugere.

Judecătorii au decis și reducerea cuantumului daunelor morale. ”Reduce cuantumul daunelor morale la plata căruia a fost obligată inculpata Vlădescu Anda Ioana către partea civilă Popa Adrian Dumitru la 50.000 lei“, se arată în decizia Curții de Apel Ploiești.