vineri, 12 iulie, 2024

Judecătoarea Elena Rovența, condamnată la închisoare cu executare. Va sta după gratii 4 ani şi 6 luni

Judecătoarea Elena Rovența, condamnată la închisoare cu executare. Va sta după gratii 4 ani şi 6 luni

Facebook
Twitter
Email

Fosta judecătoare de la Tribunalul Buzău, Elena Rovenţa, a fost condamantă în dosarul “Mită pentru judecători” la 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Decizia, care este definitivă, a fost pronunţată vineri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Elena Rovenţa a fost trimisă în judecată alături de un alt judecător, Ion Stanciu, după ce ar fi primit mită de la omul de afaceri Dan Adamescu în perioada în care profesa la Tribunalul Bucureşti. Afaceristul ar fi plătit-o pe Rovenţa dar şi pe Ion Stanciu pentru a fi sigur că primeşte decizii favorabile în dosare de insolvenţă.

Prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti, o condamnase pe Elena Rovenţa la 5 ani şi 10 luni închisoare cu executare. Astăzi, magistraţii de la Înalta Curte i-au redus pedepasa la 4 ani şi jumătate de închisoare.

Celălalt judecător, Ion Stanciu, a primit o pedepasă de trei ani și patru luni de închisoare iar afaceristul Dan Adamescu, acuzat că a dat mită 20.000 de euro, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.