Jandarmii buzoieni, mobilizați în zonele din județ unde vor fi aglomerări de persoane în perioada sărbătorilor

Peste 120 de jandarmi vor acţiona zilnic, în perioada 14- 17 aprilie, pentru siguranța cetăţenilor în perioada sărbătorilor pascale iar în noaptea de Înviere se vor suplimenta efectivele cu peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului, precum şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Prahova.

Echipajele vor fi prezente în zona lăcaşurilor de cult atât din municipiul, cât şi din judeţ, dintre care amintim Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Mănăstirea Ciolanu, Schitul Cetăţuia, locaţii unde se preconizează o afluenţă mare de persoane precum şi pe căile de acces către acestea pe timpul slujbelor religioase oficiate cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Totodată, efectivele de jandarmi vor patrula zilnic în zonele de agrement Haleş – Ciolanu şi Spătaru în scopul creşterii climatului de siguranţă al cetăţenilor care se deplasează în aceste zone şi vor acţiona cu precădere în vederea prevenirii şi combaterii oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, a depistării, identificării şi dispunerii măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte și al monitorizării şi descurajării grupurilor de tineri cu un comportament care tulbură ordinea şi liniştea publică.

În această perioadă efectivele de jandarmerie montană vor fi angrenate în misiunii de ordine publică în zona posturilor montane în scopul menţinerii unui climat de linişte, prevenirii şi combaterii infracţiunilor, îndrumării şi informării turiştilor aflaţi pe traseele montane, iar dacă situaţia o va impune jandarmii montani vor acţiona în vederea salvării, acordării de sprijin şi evacuării eventualilor turişti aflaţi în dificultate.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău le recomandă cetăţenilor care participă la oficierea slujbelor religioase dedicate Sărbătorilor Pascale să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Deoarece multe persoane vor sărbători în natură, la picnic sau grătar, recomandăm respectarea prevederilor Legii 54/2012, cetăţenii având obligaţia să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective, să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat. Încălcarea oricăror prevederi ale prezentei legi vor atrage sancţiuni cu amenda cuprinsă între 100 şi 5.000 lei.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI