Italianul care l-a ucis pe cameramanul Laurenţiu Păun, condamnat la doi ani de închisoare

Gianni Magaletto, italianul care în urmă cu trei ani a pus capăt zilelor cameramanului TV Buzău, Laurenţiu Păun va merge la închisoare. Magaletto este cel care a provocat accidentul rutier în urma căruia Laurenţiu a decedat, iar la mai bine de trei ani de la producerea evenimentului, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti l-au condamnat definitiv pe italian la executarea a doi ani de detenţie, decizie dată în primă instanţă şi de Judecătoria Buzău.

„…admite apelurile declarate de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Buzău şi de inculpatul Magaletto Gianni împotriva sentinţei penale nr. 1088 din 18 octombrie 2016 şi a încheierii din data de 08 noiembrie 2016 pronunţate de Judecătoria Buzău. Desfiinţează încheierea din data de 08 noiembrie 2016 şi în parte sentinţa şi în rejudecare, respinge cererea de aplicare a disp. art. 7 alin.1 din Legea nr. 76/2008 privind prelevarea probelor biologice de la inculpatul Magaletto Gianni în vederea introducerii profilului genetic în baza S.N.D.G.J. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei. Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămîn în sarcina acestuia. Definitivă” se arată în hotărîrea Curţii de Apel Ploieşti.

Laurenţiu Păun, cameraman al televiziunii locale TV Buzău, a murit la datorie, în martie 2014, în timp ce filma scena unui accident rutier de pe Şoseaua de Centură a municipiului.

Echipa de filmare se întorcea de la un accident produs pe şoseaua de centură a oraşului Buzău, soldat cu un mort şi trei răniţi, când, la câteva sute de metri, cameramanul şi reporterul de la TV Buzău au oprit ca să filmeze o altă tamponare produsă în apropierea unei curbe.

Operatorul Laurenţiu Păun se afla în afara carosabilului, pe sensul de mers dreapta, şi filma autoturismul ajuns în şanţ.

Un Mercedes cu numere de Italia, care intrase în derapaj, l-a izbit în plin pe Laurenţiu Păun. Strivit între Mercedes şi maşina pe care o filma, operatorul nu a avut nicio şansă. Tânărul a murit la câteva zeci de secunde de la producerea accidentului.

S-a stins cu o lună înainte de a împlini 31 de ani. El a fost declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al oraşului Buzău, alături de cei doi jurnalişti care au murit în explozia de la Mihăileşti, Elena Popescu şi Ionuţ Barbu.

La volanul Mercedesului care a derapat, din cauza vitezei excesive cu care rula în curba de pe şoseaua de centură, se afla Gianni Magaletto, un traficant de droguri aciuat pe meleagurile noastre.

Fii Reporter