joi, 18 aprilie, 2024

ISU Buzău, sprijinit din patru județe cu utilaje și autospeciale, pentru intervenții pe durata noului val de viscol

ISU Buzău, sprijinit din patru județe cu utilaje și autospeciale, pentru intervenții pe durata noului val de viscol

Facebook
Twitter
Email

Autospeciale de tractare, transport personal sau victime, șenilate, autocamioane de intervenție și autofreze de zăpadă multifuncționale de la mai multe inspectorate pentru situații de urgență din țară au fost dislocate în județul Buzău, în urma prognozelor de vreme severă.

Potrivit IGSU, în județul Buzău vor ajunge grupări de sprijin formate din autospeciale de tractare și autospeciale cu capacitate de trecere mărită (șenilată/UTV) de la ISU Sibiu și ISU Mureș. Tot de la ISU Mureș a fost dislocată la Buzău o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autofreză de zăpadă multifuncțională de la ISU Bacău, precum și grupare de sprijin cu autocamioane de intervenție de la ISU Alba.

Meteorologii au emis, marți, noi avertizări meteo Cod galben și Cod portocaliu de ninsori și viscol, valabile în 15 județe și în municipiul București, începând din această seară, până miercuri seară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 10 ianuarie, ora 22:00 — 11 ianuarie, ora 8:00, în județele Constanța și Tulcea, va fi în vigoare un Cod portocaliu de viscol și polei. În perioada menționată, vântul va sufla cu rafale de 70 — 80 kilometri/oră și se vor semnala ninsori puternic viscolite, dar și precipitații mixte ce vor depune polei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.