sâmbătă, 18 mai, 2024

ISCTR-ul a ieşit la vânătoare de camionagii obosiţi şi vehicule defecte

ISCTR-ul a ieşit la vânătoare de camionagii obosiţi şi vehicule defecte

Facebook
Twitter
Email

Riscul producerii unor accidente grave pe drumurile importante din ţară este unul foarte mare, spun autorităţile din transport, atâta timp cât în circulaţie sunt vehicule cu defecţiuni ori şoferi de TIR obosiţi. Din păcate, verificările efectuate miercuri de inspectorii pentru controlul traficului rutier din Buzău confirmă existenţa unor astfel de pericole pe şosele. Amenzi de peste 100 de mii de lei aplicate în doar două ore în Buzău. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi-a trimis angajaţii în trafic şi nu puţine au fost neregulile pe care le-au găsit. Şoferii au fost sancţionaţi pentru abateri precum depăşiri de gabarit, defecţiuni tehnice sau nerespectarea timpilor de odihnă.

Unul dintre şoferii ghinionişti a fost un bărbat din Vrancea. A pornit cu camionul încărcat cu balast, din Focşani, şi dorea să ajungă în Ialomiţa. A fost oprit la Costeşti, pe drumul European 85, de filtrul de control în trafic, unde a fost nevoit să dea lămuriri legate de câteva defecţiuni descoperite la maşină.

Pentru abaterile constatate, şoferul din Vrancea a fost nevoit să predea numerele de înmatriculare şi să primească amendă. Alţi şoferi au fost mai norocoşi, sau mai conştiincioşi. Şoferul unui TIR înmatriculat în Constanţa a trecut fără emoţii de filtrul de control pentru că, spune el, este conştient de riscurile care îl aşteaptă în trafic.

Nici transportatorii de persoane nu au scăpat de controalele echipajelor de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR).

Inspectorii de control în trafic au început miercuri o amplă acţiune, cu şase echipaje dispuse pe toate drumurile naţionale din judeţul Buzău, urmând să acţioneze de joi şi în alte judeţe din Muntenia. 

În primele două ore ale campaniei de controale, echipajele de control în trafic au aplicat un număr de 21 de sancţiuni, în valoare de aproape 110.000 lei. Au fost constatate depăşiri peste greutăţile admise ale vehiculelor, defecţiuni tehnice, nerespectarea timpilor de odihnă dar şi lipsa rovinietei. Cea mai mică amendă a fost de 1.500 de lei.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.