miercuri, 21 februarie, 2024

A murit Isabela Mihalașcu. Românca avea o carieră strălucitoare în Italia și tocmai petrecuse vacanța cu părinții

A murit Isabela Mihalașcu. Românca avea o carieră strălucitoare în Italia și tocmai petrecuse vacanța cu părinții

Facebook
Twitter
Email

Sunt zile de apăsătoare tristețe pentru rudele, prietenii și colegii Isabelei Mihalașcu, o buzoiancă în vârstă de 52 de ani, care și-a pierdut viața în mod tragic, în orașul Genova din Italia, la începutul lunii.

Născută în municipiul Buzău, Isabela a fost singura fiică a soților Viorica și Gheorghe Mihalașcu, oameni apreciați în comunitate. Mama sa, Viorica Mihalașcu, a deținut timp de mulți ani poziția de șefă a Centrului de Calcul Buzău, în timp ce tatăl său, Gheorghe Mihalașcu, a fost un un apreciat arbitru de handbal.

Isabela a absolvit Colegiul Național „B. P. Hasdeu”, a urmat Facultatea de Relații Internaționale din cadrul Universității București, după care, cu ambiție și determinare moștenite de la părinții săi, Isabela și-a început ascensiunea pe culmi din ce în ce mai înalte ale carierei.

După finalizarea studiilor, în urmă cu 17 ani, Isabela Mihalașcu a luat hotărârea de a emigra în Italia, unde și-a clădit în timp o carieră de invidiat.

Inteligentă și ambițioasă, buzoianca a început rapid să strălucească în lumea afacerilor, reprezentând cu mândrie companii de renume la nivel european. Evoluția ei a culminat cu poziția de „numărul doi” în conducerea unei mari companii de distribuție: GDO – Grande Distribuzione Organizzata.

„Într-o lume dominată de așa-zisa inteligență masculină, mă mulțumesc cu poziția a doua în topul GDO Italia!”, scria cu mândrie Isabela într-o postare pe Facebook, la începutul anului 2023.

Buzoianca Isabela Mihalașcu nu a fost doar o prezență impresionantă în lumea afacerilor, ci și o fiică devotată și o prietenă de încredere. Le dăruia părinților, permanent, vacanțe de vis în frumosul oraș Genova, unde locuia de mai mulți ani.

Ultimul concediu l-au petrecut împreună în Italia, părinții săi întorcându-se în România pe data de 3 august 2023. Trei zile mai târziu, soții Mihalașcu aveau să primească informația devastatoare: Isabela a murit, în locuința sa din Genova.

Detaliile legate de tragicul eveniment sunt încă neclare. Potrivit unor surse, decesul Isabelei ar fi survenit în timp ce mânca un corn cu lapte în locuința sa. Asfixia mecanică cu bol alimentar ar fi fost cauza.

După îndeplinirea tuturor formalităților, trupul Isabelei Mihalașcu a fost adus vineri în țară. Isabela Mihalașcu rămâne în amintirea celor care au cunoscut-o ca o personalitate puternică, un lider inspirațional și o ființă iubită.

Comunitatea din Buzău a adus un omagiu emoționant în timpul ceremoniei de depunere la capela cimitirului „Dumbrava”. Sâmbătă, cu inimile pline de durere, rudele și prietenii au însoțit-o pe ultimul drum.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.