IPJ Buzău ar putea rămâne, în câteva zile, fără cei mai experimentați polițiști

Aproximativ 20 de oameni ai legii din Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău au început demersurile pentru pensionare. Asta, în contextul în care la nivelul IPJ Buzău există, în acest moment, un deficit de 12 la sută.

După intențiile celor din Guvern, exprimate public, privind creşterea vârstei de pensionare şi chiar eliminarea pensiei speciale, zeci de poliţişti şi-au anunţat intenţia de a se pensiona dar încă nu au depus dosarele.

Șeful IPJ Buzău, comisarul șef Laurențiu Pantazi, încearcă să își convingă subalternii aflați la sfârșitul carierei să rămână în activitate cât de mult le permite legea.

În aceeași situație se află chiar comandantul Poliției buzoiene, Laurențiu Pantazi. Ofițerul de poliție, cu vechime în muncă de peste 25 de ani, spune însă că nu a luat în calcul posibilitatea de a se retrage din activitate.

Dacă se pensionează în acest moment, un ofiţer de poliție ar putea avea o pensie între 6.000 şi 8.000 de lei, cuantumul depinzând de funcţia deţinută, în timp ce un agent ar putea ieşi cu o pensie de 4.000 sau 5.000 de lei, raportată la funcţia şi îndemnizaţia avută.

În schimb, pe viitor, există posibilitatea ca la calcularea viitoarei pensii să nu mai fie luate în seamă sporurile şi nici salariile de excelenţă, iar vârsta de pensionare să crească.

Fii Reporter