Între primărie și cabina tractorului, așa își petrece ziua de lucru primul gospodar dintr-o comună buzoiană

Primarul unei comuna buzoiană Colţi este foarte activ pe reţelele de socializare, iar în multe dintre fotografiile postate apare alături sau în cabina unor tractoare, buldoexcavatoare sau buldozere. Încă din primul an de mandat, primarul a fost şoferul buldoexcavatorului pe care l-a achiziţionat la Primărie.

Pavel Petrişor Rădulescu are 47 de ani şi se află la cel de-al treilea mandat în fruntea comunităţii din Colţi, care numără 1.200 de suflete.

Când a venit la primărie, în 2008, nu avea niciun utilaj în curtea administraţiei locale. A început să cumpere mai întâi un tractoraş, apoi un buldoexcavator, vehicule extrem de utile. Comuna sa era prea des lovită de alunecări de teren sau surpări de drumuri şi mereu închiria utilaje de la firme sau alte primării vecine. „Prin 2009 ne-am hotărât să achiziţionăm propriul buldoexcavator, am căutat pe internet şi am găsit unul foarte bun, la Huedin. Am negociat şi l-am scos cu 13.500 de euro, cu aducerea lui cu tot”, a declarat primarul.

11150510_815116981896981_6339495466022699753_n

Întrucât la acea vreme erau blocate angajările în primării, Pavel Rădulescu a găsit rapid soluţia: s-a urcat chiar el pe utilajul comunei. A învăţat repede să conducă buldoexcavatorul, pentru că s-a bazat pe cunoştinţele acumulate în liceu, unde a obţinut permis de conducere a unui tractor.

”Tractor am condus la liceul silvic de la Nehoiu, pe care l-am terminat în 1982, când am dat de permis de tractoare rutiere. De atunci am condus doar autoturisme, categoria B. Când am primit buldoexcavatorul, am stat pe capul specialistului care a venit cu el de la Huedin şi mi-a arătat toate manetele, butoanele”, povesteşte Pavel Petrişor Rădulescu.

Citește AICI continuarea articolului.

Fii Reporter