miercuri, 19 iunie, 2024

Interlopul Vanghele a fost luat pe sus de mascați, la câteva ore după ce s-a filmat cu un pistol în mână

Interlopul Vanghele a fost luat pe sus de mascați, la câteva ore după ce s-a filmat cu un pistol în mână

Facebook
Twitter
Email

Un interlop buzoian s-a trezit cu mascații peste el, în zorii zilei, la scurt timp după ce s-a filmat cum flutură un pistol și s-a lăudat apoi cu imaginile pe rețelele de socializare. Personajul se numește Liviu Andronache, zis Vanghele, liderul clanului Măcelaru.

Polițiștii au văzut imaginile cu interlopul pistolar și au decis să-i facă o vizită la palatul său de lângă Piața Săracă, din Buzău, pentru a vedea de ce arsenal dispune acesta.

„În data de 2 noiembrie 2023, în urma apariției a unor clipuri pe o rețea de socializare în care un bărbat manevrează o posibilă armă, polițiștii buzoieni s-au sesizat din oficiu. La scurt timp după postarea imaginilor, au fost mobilizați polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției municipiului Buzău și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale în vederea efectuării unei percheziții domiciliare la trei imobile utilizate de către bărbatul în vârstă de 61 de ani, din Buzău”, transmite IPJ Buzău.

Activitățile s-au desfășurat în baza mandatului emis de Judecătoria Buzău, transmite IPJ Buzău.

Arma despre care existau indicii că a fost utilizată în timpul realizării materialului video a fost descoperită, la o primă examinare stabilindu-se că nu este din categoria celor supuse autorizării.

În cauză, sub coordonarea parchetului, sunt continuate cercetările pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cu mențiunea că polițiștii vor întreprinde și în viitor toate măsurile ce se impun pentru prevenirea oricăror manifestări antisociale.

Liviu Andronache este un client vechi al Poliției. În primăvara acestui an, liderul interlop a fost prins la furat găini din curțile oamenilor. Alături de el se aflau soția și amanta, care îl ajutau în descinderile prin gospodării. Poliția a găsit în mașina interlopului 30 de păsări și un ied, toate furate.

În toamna anului 2010, au ajuns în faţa instanţei pentru trafic de persoane minore şi pentru proxenetism capul clanului, Liviu Andronache, zis Vanghele, dar şi soţia sa, Timişoara, una dintre fiicele interlopului, Aida Andronache, dar şi Ciprian Durac şi Felix Boceanu, ambii rude cu Vanghele.

Liderul clanului s-a ales cu 7 ani de închisoare, iar Felix Boceanu, pe care magistraţii l-au condamnat atât pentru trafic de persoane minore, cât şi pentru proxenetism, la 5 ani de închisoare. Ceilalţi inculpaţi din dosar au primit pedepse diferite pentru proxenetism.

Magistraţii au dispus, totodată, confiscarea sumelor găsite de poliţişti în momentul descinderilor la locuinţele membrilor reţelei. Este vorba despre o sumă totală de aproape 50.000 de euro care nu a putut fi justificată şi care se presupune că fusese obţinută din traficul de persoane şi proxenetism.

Membrii clanului au continuat să încalce legea şi după încarcerare. Mai precis, în 2012, rudele lui Vanghele au bătut crunt ruda unui puşcăriaş care îl insultase pe interlopul buzoian în faţa altor deţinuţi.

Cei delegaţi de după gratii să pună în aplicare actul simbolic de răzbunare au fost Ion Măcelaru, zis Nixon, şi Timişoara, soţia lui Vanghele.

 

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.