miercuri, 24 aprilie, 2024

Interlopul Fane Căpățână a fost reținut, după ce s-a dat drept polițist și a jefuit un cetățean străin de 3.800 de euro

Interlopul Fane Căpățână a fost reținut, după ce s-a dat drept polițist și a jefuit un cetățean străin de 3.800 de euro

Facebook
Twitter
Email

Fane Căpățână, fost lider al lumii interlope, a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de furt calificat și uzurpare de calități oficiale. Acesta s-a dat drept polițist în fața unui șofer străin, oprit noaptea pe un drum din Buzău, iar în urma falsului control i-a sustras suma de 3.800 de euro.

Potrivit IPJ Buzău, pe data de 31 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat cercetat pentru furt calificat și uzurpare de calități oficiale.

Polițiștii buzoieni spun că, în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2023, în jurul orei 01.00, dispecerii IPJ din Buzău au fost sesizați, prin apel 112, de către un cetățean străin, cu privire la faptul că, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1B E577, din direcția Buzău către Ploiești, la ieșire din municipiul Buzău, a fost oprit în trafic de către un bărbat.

„Acesta, folosindu-se de calități oficiale, i-ar fi solicitat documentele pentru control, atât lui, cât și pasagerilor. În acest context, bărbatul ar fi sustras din portofelele ocupanților mașinii 3.800 de euro”, transmite Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău.

Imediat după primirea sesizării, cercetările au fost preluate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, iar datele oferite de apelant referitoare la persoana care l-ar fi abordat și la autovehiculul ce ar fi fost utilizat de către aceasta au fost prelucrate cu operativitate întregului dispozitiv de ordine publică.

„În urma investigațiilor derulate, polițiștii au stabilit că bănuit de săvârșirea faptei este un bărbat, de 55 de ani, din București. Acesta a fost depistat pe raza localității de domiciliu și a fost condus la sediul poliției pentru audieri, în vederea continuării cercetărilor și documentării întregii activități infracționale”, precizează IPJ Buzău.

În urma materialului probator administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar astăzi, urmează a fi prezentat parchetului, cu propuneri legale. Surse din anchetă spun că individul reținut este Ștefan Dinu, cunoscut și sub numele Fane Căpățână, lider al lumii interlope din anii `90. În decembrie 2022, a fost reținut pentru aceeași faptă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.