joi, 29 februarie, 2024

Interlopul Valentin Dângălaș, zis ”Bididiu”, va fi cercetat sub control judiciar

Interlopul Valentin Dângălaș, zis ”Bididiu”, va fi cercetat sub control judiciar

Facebook
Twitter
Email

Reţinut miercuri seara de poliţiştii de la Investigaţii Criminale, Valentin Dăngălaş a ieșit liber din sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, procurorul luând decizia punerii sub control judiciar pentru 60 de zile. Măsura vine în contradictoriu cu propunerea poliţiştilor de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

Valentin Gheorghe Dângălaş, alias „Bididiu”, a fost reţinut aseară de poliţiştii de la serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, fiind bănuit că ar fi comis o sumedenie de infracţiuni în perioada 2012-2015. Interlopul buzoian fusese dat în urmărire generală prin Interpol, fiind acuzat de autorităţile din Elveţia de comiterea mai multor furturi cu un prejudiciu estimat la peste 300.000 de euro.

Banii proveniţi din infracţiuni derulate în străinătate ar fi fost investiţi, potrivit unor surse judiciare, în autoturisme de lux în valoare de peste 100 de mii de euro şi într-un imobil estimat la aceeaşi valoare.

Valentin Gheorghe Dângălaş este cunoscut ca fiind un individ cu un comportament extrem de violent. El a intrat în vizorul poliţiştilor buzoieni încă din anul 2010, după ce a ameninţat cu un cuţit mai mulţi tineri într-un supermarket din Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.