miercuri, 19 iunie, 2024

Interlopii au pus ochii pe crescătorii de animale. Escrocii își racolează victimele de pe paginile de comerț online

Interlopii au pus ochii pe crescătorii de animale. Escrocii își racolează victimele de pe paginile de comerț online

Facebook
Twitter
Email

Un crescător de animale din Râmnicu Sărat s-a ales cu o pagubă de peste 8.000 de lei, după ce a livrat câteva carcase de oi și una de vită prin intermediul unui cunoscut site de vânzări online. Cumpărătorii s-au dovedit a fi membrii unui clan interlop din Buzău.

Poliţiştii din Buzău au identificat principalii bănuiți în cazul unei infracţiuni de înşelăciune, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Buzău.

În ziua de 16 noiembrie 2023, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au identificat principalii bănuiți de comiterea unei infracţiuni de înşelăciune. Fapta fusese sesizată Poliţiei în data de 31 octombrie 2023, de către un râmnicean de 65 de ani, crescător de animale.

„Din discuţiile purtate cu aceasta s-a stabilit că, în urma postării unui anunț referitor la vânzarea de carcase de ovine și bovine de pe un site dedicat comerţului online, s-a înțeles cu un potențial cumpărător să livreze zece carcase de ovine și o carcasă de bovină în municipiul Buzău”, a transmis IPJ Buzău.

La 8.200 de lei a ajuns valoarea tranzacției, prin negociere. La puțin timp după ce a trimis marfa pe adresa clientului, vânzătorul cărnii a constatat că tocmai fusese victima unei escrocherii.  Rîmniceanul a așteptat mult și bine să i se achite contravaloarea produselor.

Timp de o săptămână a încercat să-i găsească pe șarlatani, apelând numărul de telefon al cumpărătorilor. Victima a decis să anunțe Poliția atunci când i s-a răspuns la telefon dar, în loc să primească o explicație, a fost înjurat și chiar amenințat.

Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că principalii bănuiţi sunt doi buzoieni, un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 44 de ani. Potrivit unor surse apropiate anchetei, șarlatanii sunt membri ai unui clan, Popină, din cartierul Mihai Viteazu.

În baza probatoriului administrat şi a mandatelor emise de Judecătoria Buzău, polițiștii au desfăşurat două percheziţii domiciliare la imobilele utilizate de aceştia. În urma percheziţiilor, polițiștii au depistat persoanele bănuite şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor segmente de origine animală, medii de stocare și 1.200 de lei.

În baza mandatelor de aducere, bănuiții au fost conduși la sediul poliției pentru audieri.

Ulterior, pe bază de ordonanţă, cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. În cursul zilei de vineri, cei doi urmează a fi prezentaţi unităţii de parchet pentzru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.