miercuri, 21 februarie, 2024

Interlop periculos, anchetat acum la Parchet. “Bididiu” era dat în urmărire prin Interpol

Interlop periculos, anchetat acum la Parchet. “Bididiu” era dat în urmărire prin Interpol

Facebook
Twitter
Email

Valentin Gheorghe Dângălaş, alias „Bididiu”, a fost reţinut aseară de poliţiştii de la serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău, fiind bănuit că ar fi comis o sumedenie de infracţiuni în perioada 2012-2015. Interlopul buzoian fusese dat în urmărire generală prin Interpol, fiind acuzat de autorităţile din Elveţia de comiterea mai multor furturi cu un prejudiciu estimat la peste 300.000 de euro.

Banii proveniţi din infracţiuni derulate în străinătate ar fi fost investiţi, potrivit unor surse judiciare, în autoturisme de lux în valoare de peste 100 de mii de euro şi într-un imobil estimat la aceeaşi valoare.

După audierile preliminare programate în cursul acestei dimineţi, Bididiu va ajunge şi în faţa judecătorilor de drepturi şi libertăţi, care vor hotărî dacă suspectul va ajunge în arest preventiv.

Valentin Gheorghe Dângălaş este cunoscut ca fiind un individ cu un comportament extrem de violent. El a intrat în vizorul poliţiştilor buzoieni încă din anul 2010, după ce a ameninţat cu un cuţit mai mulţi tineri într-un supermarket din Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.