Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu”, dotat cu echipament de salvare de către Consiliul Județean

Consiliul Județean Buzău a oferit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” Buzău trei echipamente noi, care vor contribui la buna desfășurare a activitășii salvatorilor buzoieni. Predarea s-a făcut în cadrul ceremoniei de schimbare a comenzii ISU Buzău, eveniment desfășurat pe platoul din Piața Dacia.

Echipamentele care au intrat în dotarea ISU Buzău sunt o șenilată+remorca (183.147,33 lei), o cameră de termoviziune (20.801,20 lei) și un scaun bariatric (39.567,50 lei). Ele au costat Consiliul Județean peste 2,4 miliarde de lei vechi și vor fi utile în executarea unor misiuni cu grad ridicat de dificultate.

Scaunul bariatric este folosit în misiunile de salvare a persoanelor supraponderale, în timp ce camera de termoviziune va ajuta la salvarea persoanele rămase într-un imobil aflat în flăcări.

În cadrul evenimentului de azi, comanda ISU Buzău a fost predată de către colonelul Nicolae Dănuț locotenent-colonelului Viorel Găvăneanu. Inspectorul-șef al ISU din ultimii nouă ani a cedat comanda inspectoratului după ce IGSU i-a aprobat cererea de pensionare.

Fii Reporter
DISTRIBUIȚI