sâmbătă, 23 septembrie, 2023

Înșelăciune și ilegalități în brutăriile buzoiene, descoperite de polițiști

Înșelăciune și ilegalități în brutăriile buzoiene, descoperite de polițiști

Facebook
Twitter
Email

La data de 1 septembrie, IPJ Buzău a demarat o campanie de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Este vorba de un control demarat în întreaga țară, la inițiativa Poliției Române. În perioada 1- 6 septembrie, peste 180 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică şi poliţie rutieră au efectuat 616 controale, dintre care 36 la societăţi comerciale, 25 la persoane fizice autorizate să desfăşoare operaţiuni economice cu produse cerealiere şi de panificaţie şi 555 la mijloace de transport.

Poliţiştii au constatat cinci infracţiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, cu un prejudiciu a cărui valoare totală a fost estimată la peste 350.000 de lei. Patru persoane sunt suspectate de comiterea acestor infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 145 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 34 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 111 la alte acte normative.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 75.830 de lei. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 16.729 de lei.

În cadrul unora dintre activităţile desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au colaborat cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură Buzău.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.