marți, 16 aprilie, 2024

Înființarea unui aeroport civil la Boboc, promisiune lansată de politicienii din Buzău

Înființarea unui aeroport civil la Boboc, promisiune lansată de politicienii din Buzău

Facebook
Twitter
Email

Înființarea unui aeroport la Buzău a fost tema pe care primarul Constantin Toma a pus accent în discursul din cadrul ceremoniei de Ziua Aviației. La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat presei ca aeroportul ar putea fi construi la Boboc, lângă baza militară.

„Domnul primar a aruncat astăzi o provocare. Începem demersurile pentru un aeroport civil, lângă aeroportul militar, întâi de marfă cargo. O să începem demersurile, o să vorbim și cu doamna premier, și cu ministrul apărării. Erau începute anumite discuții și o să le continuăm”, a declarat Marcel Ciolacu.

Înființarea unui terminal civil în cadrul aerodromului de la Boboc este o idee mai veche pe care și primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a propus-o încă din campania electorală pentru alegerile locale din 2016. Acesta motiva atunci că județul are nevoie de un aeroport civil care să dezvolte economic întreaga zonă.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.