Inființarea unei piețe numai cu produse tradiționale, în intenția Consiliului Județean

Proiectul înființării unei piețe rezervate exclusiv producătorilor tradiționali se găsește pe lista cu promisiuni a vicepreședintelui Consiliul Județean Buzău, Romeo Lungu. Acesta a vorbit despre proiect, marți, la întâlnirea cu reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și cu producători locali de produse tradiționale.

Evenimentul a avut ca scop identificare unor noi produse care ar putea să fie atestate ca produse tradiționale.

„Avem până acum 4 produse certificate european și sperăm ca al cincilea produs să fie Cârnații de Pleșcoi. Lumea a înțeles beneficiile pe care le au certificându-și aceste produse. De asemenea Covrigii de Buzău după părerea noastră ar fi următorul produs care ar trebui atestat pentru că au un potențial imens și sunt cunoscuți în întreaga țară. Este o procedură complexă, nu complicată, o procedură de durată dar au ajutor din toate părțile pentru a începe documentația de certificare a acestui produs”, a declarat Ionuț Diaconeasa, consilier în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Oficialii Ministerului Agriculturii le-au mai vorbit fermierilor buzoieni despre importanța asocierii lor pentru a avea un cuvânt mai greu de spus în ceea ce privește impunerea pe piață a produselor pe care le comercializează.

Vești bune pentru producători au venit și din partea autorităților locale. Vicepreședintele CJ, Romeo Lungu a anunțat în premieră posibilitatea organizării unei piețe de desfacere pentru produsele tradiționale. „În luna septembrie, Consiliul Județean Buzău va demara întâlniri cu producătorii tradiționali buzoieni pentru a găsi soluții concrete privind promovarea acestor produse. Ne gândim la o piață special amenajată pentru producătorii tradiționali, acolo unde, măcar o dată pe săptămână dumnealor să își poată desface marfa”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunțat că va discuta cu președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, ca târgul „Toamna Buzoiană” reluat anul trecut să se desfășoare pe durata unei întregi săptămâni.

Fii Reporter