Închisoarea de la Unguriu va respecta toate cerințele Curții Europene a Drepturilor Omului

Un nou penitenciar va fi construit în România, în locul a trei unităţi militare din localitatea buzoiană Unguriu. Potrivit primelor informații, penitenciarul va fi unul modern, cu dotări de ultimă oră și va avea un regim semideschis. Vestea l-a bucurat și pe primul gospodar al comunei, care spune că se vor crea noi locuri de muncă.

Pentru construirea penitenciarului de la Unguriu, din judetul Buzău, terenul pe care au funcţionat cele trei unităţi militare a trecut din administrarea Ministerului Apărării în cea a Ministerului Justiţiei, printr-o hotărâre de Guvern adoptată în şedinţa de miercuri. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul justiției, Tudorel Toader, la începutul ședinței de guvern.

Ministrul Justiției spune că în locul celor trei unități militare va fi construit un penitenciar modern, care respectă toate cerințele Curții Europene a Drepturilor Omului.

Deşi nu se cunosc prea multe detalii legate de amenajarea noului penitenciar de la Unguriu, cu certitudine, închisoarea va avea un regim semideschis. Vestea că la Unguriu se va construi cel mai modern peniteciar din țară l-a bucurat pe primarul comunei, care spune că se vor crea noi locuri de muncă și vor veni sume mai mari de bani la bugetul local.

„Pentru comunitatea din Unguriu va fi excelent. Se vor crea locuri de muncă, încă de când va începe transformarea în penitenciar a fostelor unități militare, dar și apoi, când va funcționa ca penitenciar. În plus, sutele de angajați ai penitenciarului vor plăti impozite la Unguriu. Asta înseamnă bani în plus pentru proiecte de infrastructură în comună”, a declarat Ciprian Tirizică, primarul din Unguriu.

Patrimoniul celor trei foste unitati militare de la Unguriu, desființate de Ministerul Apărării în urmă cu 15 ani, cuprinde circa 15 hectare de teren şi nu mai putin de 17 clădiri.

Fii Reporter


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau