vineri, 29 martie, 2024

Încep lucrările pentru refacerea legăturii cu satele izolate din comuna Lopătari

Încep lucrările pentru refacerea legăturii cu satele izolate din comuna Lopătari

Facebook
Twitter
Email

Localităţile Terca şi Ploştina vor avea din nou legătură cu restul lumii cel mai devreme duminică, spun autorităţile comunei Lopătari. Cele două sate au rămas izolate de miercuri noapte, după ce o viitură formată pe râul Slănic a săpat în mal, formând o prăpastie între podul de la Malu Roşu şi drumul comunal. Vineri este programată începerea lucrărilor de refacere a legăturii rutiere peste râul Slănic. Primăria Lopătari a închiriat şase utilaje pentru lucrările de refacere a malului. ”Pe drum este deja un excavator puternic, pe şenile, vom avea două vole şi două basculante mari care vor începe de astăzi (vineri n.r.) să încarce cu balast şi pământ groapa formată. Se va lucra non stop în tot acest weekend şi sper ca până duminică legătura cu cele două sate să fie reluată chiar pe pod”, a declarat Ion Gheorghe, viceprimarul comunei Lopătari.

Debitul apei s-a înjumătăţit, astfel că s-a reuşit trecerea cu camioane mari prin albie, spre malul cu satele Terca şi Ploştina. ”Din fericire nu au fost urgenţe de-a lungul nopţii iar după ce a mai scăzut nivelul apei, câţiva localnici cu camioane 6X6 au trecut de o parte pe cealaltă şi deja oamenii au început să se mai aprovizioneze cu cele necesare”, a spus viceprimarul.

Pentru eventualele cazuri medicale, un echipaj cu o autospecială şenilată a fost dislocat în zonă de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Culeea podului de la Malu Roşu, care leagă între ele localităţile Lopătari şi Terca, a fost luată de viitură, miercuri noapte, întrerupând orice cale de acces către satele Terca şi Ploştina, unde trăiesc peste 1400 de persoane.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.