miercuri, 21 februarie, 2024

Incendiu de proporții, lângă o livadă de pruni din Pârscov

Incendiu de proporții, lângă o livadă de pruni din Pârscov

Facebook
Twitter
Email

Pompierii buzoieni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată ce se întinde pe o suprafață de peste 4 hectare, pe raza localității Pârscov.

Potrivit purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, condițiile de intervenție sunt dificil, deoarece în zonă bate vântul și nu se poate interveni cu autospecialele cu apă și spumă din cauza terenului accidentat.

La fața locului au fost deplasat ATV-ul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, cu care se transportă apă.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost activată Grupa Operațioală pentru coordonarea eficientă a forțelor din teren.

Incendiul se manifestă în apropierea unei livezi de pruni, unde există vegetație destul de înaltă. ”Seceta și căldura excesivă au contribuit la propagarea focului”, a informat Vasile Prahoveanu, ofițer de presă ISU Buzău.

Alături de echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență s-au alăturat pentru stingerea incensiului și lucrători de la Ocolul Silvic Pârscov și ai Serviciului de voluntari.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.