vineri, 23 februarie, 2024

Incendiu cu o victimă, în Merei. Sărbătorile vin cu multe riscuri, avertizează pompierii

Incendiu cu o victimă, în Merei. Sărbătorile vin cu multe riscuri, avertizează pompierii

Facebook
Twitter
Email

Pompierii buzoieni au intervenit, vineri dimineață, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Dealul Viei, comuna Merei. O persoană a suferit arsuri și a fost transportată la spital.

Două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la ISU Buzău s-au deplasat la fața locului. În sprijin fiind dislocată și o ambulanță SAJ Buzău.

„La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 50 mp”, transmite ISU Buzău.

În urma evenimentului a rezultat o victimă cu arsuri minore la nivelul feței căreia i s-a acordat primul ajutor medical de către echipajul SAJ, ulterior aceasta refuzând transportul la spital. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 10:30.

Un alt incendiu a fost anunțat prin 112, în jurul orei 01:30, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău.

Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un magazin pentru materiale de construcții din localitatea Valea Părului, comuna Beceni.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autocisternă și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta generalizat la magazin pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Din fericire nu au fost persoane surprinse în interior. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 04:00.

În această perioadă a anului, crește riscul izbucnirii unor incendii. De aceea, pompierii recomandă prudență maximă la utilizarea sobelor sau altor echipamente folosite pentru încălzirea locuinței.

Stingeți întotdeauna focul în sobă înainte de culcare și nu folosiți mijloacele de încălzire cum ar fi sobe, reșouri, calorifere, aeroterme cu defecte sau cu improvizații.

O altă situație cu care ne confruntăm în această perioadă a anului este generată de utilizarea mijloacelor pirotehnice.

În ultimii ani, au fost înregistrate cazuri când pompierii au acționat pentru stingerea incendiilor generate de utilizarea mijloacelor pirotehnice sau pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor care au fost rănite de aceste obiecte.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.