Încă un incident grav, la spitalul Ojasca. Un pacient s-a tăiat la gât cu un cutter

Încă o anchetă la spitalul Ojasca, de unde a evadat un criminal periculos în urmă cu trei luni. De data asta, unul dintre pacienţi a încercat să îşi taie gâtul cu un cutter şi doar norocul a făcut să nu fie atinsă artera carotidă. Bărbatul a fost adus de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău, medicii de aici reuşind să îi salveze viaţa. Originar din Brăila, individul este acuzat că şi-a omorât un coleg dintr-un adăpost pentru oamenii fără locuinţă.

Tentativa de suicid a avut loc luni dimineaţă, într-unul dintre saloanele ospiciului de la Ojasca, secţie exterioară a Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca. Un pacient în vârstă de 36 de ani, aflat sub incidenţa măsurilor de siguranţă prevăzute de codul penal, şi-a provocat o rană la gât cu o lamă de cutter.

Bărbatul se află la Ojasca din 2003, fiind adus de la Livada Mare. Conducerea spitalului buzoian pentru neuropsihiatrie spune că pacientul nu a creat probleme până acum. Cel mai probabil, crede medicul Viorica Mihalaşcu, managerul spitalului Săpoca, bărbatul şi-a procurat lama de cutter în timpul şedinţelor de ergoterapie, unde pacienţii au acces la anumite ustensile.

Luni dimineaţă, a fost găsit întins pe patul său, plin de sânge. Tăietura nu a afectat şi jugulara, caz în care victima ar fi murit repede din cauza hemoragiei, astfel că pacientul a fost îngrijit de personalul medical al secţiei Ojasca şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. Acum se află la Terapie Intensivă, starea sa fiind stabilă.

Incidentul survine la trei luni după evadarea unui criminal periculos din spitalul Ojasca, pe care jandarmii l-au găsit după patru zile, decedat, într-o pădure. Personalul secţiei va fi tras din nou la răspundere pentru neglijenţă. Ancheta internă va stabili de unde a făcut rost bolnavul de un obiect ascuţit şi de ce nu a fost supravegheat permanent.

Fii Reporter