vineri, 29 septembrie, 2023

Încă un biciclist accidentat în Buzău. De data asta, vinovat este un taximetrist

Încă un biciclist accidentat în Buzău. De data asta, vinovat este un taximetrist

Facebook
Twitter
Email

La numai o zi după ce camerele de supraveghere de pe strada Marghiloman surprindeau cum un biciclist era spulberat de o camionetă, un eveniment asemănător s-a produs în centrul orașului. Angajatul unei firme de curierat, care se deplasa la comenzi cu bicicleta, a fost lovit de un taximetrist neatent. Biciclistul a fost rănit iar șoferul autoturismului s-a ales cu dosar penal. Accidentul s-a produs în jurul orei 15.30, în fața fostului sediu Romtelecom de pe Ostrovului. Biciclistul, în vârstă de 26 de ani, tocmai virase la dreapta de pe Aleea Trandafirilor, pe Ostrovului, când, pe la jumătatea drumului, a fost izbit puternic de un taximetru care încerca să treacă de pe o bandă pe cealaltă. Biciclistul a fost trântit la pământ, în urma loviturii acesta acuzând dureri la spate, în zona coloanei cervicale. El a fost transportat la Spital de un echipaj SMURD nu însă înainte de a se confrunta cu mai mulți taximetriști sosiți imediat să susțină nevinovăția colegului lor.

”Taximetristul voia să întoarcă pe banda cealaltă, peste linia dublă continuă, ca să meargă în stația de taximetre. M-a lovit când eram în dreptul lui iar imediat a mișcat mașina de acolo și mi-a spus că nu are nimeni ce să îi facă pentru că nu a fost nicio cameră în zonă ca să îi dovedească nevinovăția. În stație mai erau vreo doi taximetriști care au venit repede ca să mă intimideze și ei”, ne-a declarat victima accidentului.

Poliția a avut însă suficiente argumente să-l găsească vinovat pe taximetrist. ”Din primele cercetări efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ostrovului, un buzoian de 35 de ani nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea benzii de circulaţie şi a acroşat un biciclist care se deplasa în aceeaşi direcţie. Biciclistul,în vârstă de 26 de ani, din Buzău, a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, însă nu a rămas internat. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii rutieri continuă cercetările”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Cu numai o zi înainte, un alt accident de circulație în care a fost implicat un biciclist a avut loc pe strada Al. Marghiloman. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care biciclistul a fost aruncat câțiva metri de o camionetă, al cărei șofer nu a acordat prioritate.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.