vineri, 24 mai, 2024

Încă o tragedie aviatică îndoliază cadrele Bazei Aeriene de la Boboc. Pilotul de elicopter era buzoian

Încă o tragedie aviatică îndoliază cadrele Bazei Aeriene de la Boboc. Pilotul de elicopter era buzoian

Facebook
Twitter
Email

Patru dintre victimele accidentului aviatic din Constanța s-au instruit la Boboc. Este vorba despre ambii piloți, copilotul elicopterului și maistrul militar, care în primii ani ai carierei lor au trecut prin băncile școlilor de aplicație din județul Buzău. De asemenea, pilotul elicopterului era din Buzău.

Cei patru militari care s-au format în școlile din cadrul Bazei Aeriene Boboc sunt:

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot de elicopter, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii. Era din Buzău însă de mai mulți ani locuia în Constanța.

Locotenent Pătraşcu Sorin, copilotul, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.

Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR, avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

Evenimentul tragic de miercuri seară este ultimul dintr-o serie neagră de evenimente care au îndoliat cadrele bazei de la Boboc.

Pe 5 iulie 2010, un avion de tip AN-2, care aparținea Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene „Aurel Vlaicu” din Boboc și făcea un zbor de antrenament pentru parașutiști militar, s-a prăbușit la Tuzla, în Constanța.

După un zbor de doi kilometri s-a prăbușit, 12 persoane din cele 14 aflate la bord pierzându-și viața.

Lista victimelor catastrofei aviatice de la Tuzla:

Comandorul Nicolae Jianu (pilot de la Școala Bobocu – Buzău) avea 49 de ani, era căsătorit și avea doi copii.

Locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche (pilot de la Școala Bobocu – Buzău) avea 34 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Locotenentul Lavinia Guiță (pilot de la Școala Bobocu – Buzău) avea 26 de ani și era necăsătorită.

Maistrul militar clasa I Răzvan Rângheț (pilot de la Școala Bobocu – Buzău) avea 43 de ani, era căsătorit și avea doi copii.

Locotenentul Liviu Antim avea 27 de ani și era necăsătorit.

Maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cișmașu avea 34 de ani, era căsătorit și avea doi copii.

Maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi avea 36 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Maistrul militar clasa a III-a Băduț Papuc avea 29 de ani și era necăsătorit.

Fruntașul Constantin Vlăduț Sărman avea 26 de ani și era necăsătorit.

Fruntașul Marius Cătălin Chioveanu avea 22 de ani și era necăsătorit.

Fruntașul Cosmin Furtună avea 28 de ani și era necăsătorit.

Soldatul Cosmin Florescu avea 25 de ani și era necăsătorit.

La doi ani de la tragedia aviatică de la Tuzla, un alt accident avea să îndolieze Baza Aeriană de la Boboc. Un elicopter militar de antrenament s-a prăbuşit în localitatea Zoiţa din judeţul Buzău, lângă Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc.

Și-au pierdut viața atunci patru persoane: căpitan-comandorul Mitică Docuz, în vârstă de 45 de ani, care avea la activ peste 1.700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii; maistrul militar Viorel Cojocaru, de 44 de ani, care avea 650 de ore de zbor, era căsătorit şi tatăl unui copil, maistrul militar Cătălin Topoliceanu, în vârstă de 38 de ani, avea la activ peste 1.100 de ore de zbor, era căsătorit şi avea un copil și studentul în anul întâi Ştefan Coropeţchi (19 ani, necăsătorit).

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.