vineri, 29 martie, 2024

Încă doi ani de închisoare pentru Marian Cristinel Bîgiu, fost președinte al Consiliului Județean Buzău

Încă doi ani de închisoare pentru Marian Cristinel Bîgiu, fost președinte al Consiliului Județean Buzău

Facebook
Twitter
Email

Fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Marian Cristinel Bîgiu, a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel București la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit  din partea fostului șef al RA-APPS, Georgian Surdu, bani pentru a interveni ca acesta să primească o lucrare de canalizare în comuna Ghergheasa. Pedeapsa de doi ani primită miercuri se adaugă la cea de cinci ani și două luni pentru luare de mită.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de Surdu Georgian Gabriel şi admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale din 3 noiembrie 2016 pronunţată de Tribunalul Bucureşti. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi rejudecând: aplică inculpatului Bîgiu Marian Cristinel pedeapsa de doi ani de închisoare care urmează să fie executată în regim de detenţie”, se arată în minuta hotărârii pronunţate, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a menţinut pedeapsa, de trei ani de închisoare cu executare, pentru fostul director al RA-APPS Georgian Surdu.

„Obligă pe apelantul inculpat Surdu Georgian Gabriel la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se mai precizează în decizia CAB.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

În 3 noiembrie 2016, Tribunalul București l-a condamnat pe Cristinel Bîgiu la doi ani de închisoare cu suspendare, iar pe Georgian Surdu la trei ani de închisoare cu executare. Atunci, instanţa a dispus şi confiscarea de la Cristinel Bîgiu a sumei de 75.000 de euro. Decizia instanţei a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău Cristinel Bîgiu a recunoscut, încă de la primul termen pe fond, în 14 aprilie, la Tribunalul Bucureşti, că a luat mită de la Georgian Surdu, fostul director al RA-APPS, şi a cerut să fie judecat în procedură simplificată, în vederea reducerii pedepsei, solicitarea fiind respinsă de judecător.

Informaţiile publicate pe site-ul stiridebuzau.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 150 de caractere, cu citarea sursei.